Nederst på denne side, er der en lille beskrivelse af mit motiv for at lave disse refleksioner.

K.h. Anders Hyldgård

Kolossenserne

Efeserne

Motivet bag disse refleksioner:

En fællesnævner for os der forsøger at følge efter Jesus i dag er, at vi gerne vil lade os udfordre af Jesu liv og lære, både det Jesus selv sagde, men også det, der blev skrevet af breve på baggrund af det Jesus havde sagt.

Personligt er jeg af den overbevisning, at alle og enhver der åbner Bibelen med det formål, at lære Jesus at kende, kan få en hel række af AHA-oplevelser.

Det er vigtigt, at det er det, der er formålet og ikke et forsøg på at finde argumenter for personlige holdninger, hvilket vi selvfølgelig ikke kan sige os helt fri for. Men vi kan forsøge at lade teksten tale til os i stedet for at vi taler til teksten.

Evangelierne og brevene har alle det til fælles, at de oprindeligt blev læst højt i fællesskaberne og den der bragte det, havde et særligt ansvar for at forklare, hvad vedkommende troede var forfatterens intention, når der opstod spørgsmål.

Os der læser brevet i dag, har ikke en sådan formidler, der personligt har siddet sammen med forfatteren.

Derfor har det i mange sammenhænge været en tradition, at man holdte fast i det at læse det sammen og man så sammen forsøgte at lade teksten tale til fællesskabet.

Det er lidt af denne tilgang, jeg forsøger at kopiere, når jeg her læser tekstafsnit for dig og deler mine umiddelbare tanker. Det er vigtigt for mig at sige, at mine tanker på ingen måde dækker det hele og de er helt sikkert heller ikke fri for fejl, men måske kan du bruge nogle af dem, som støtte i din egen læsning af teksten.

K.h. Anders Hyldgård